Пашинян й надалі інтегруватиме Вірменію до російського ЄАЕС

Пашинян й надалі інтегруватиме Вірменію до російського ЄАЕС

Укрінформ
Вірменія налаштована на подальшу інтеграцію до Євразійського економічного союзу, заявив виконувач обов’язків прем’єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян під час зустрічі в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це пише "Радіо Свобода".

За його словами, ще ефективнішій такій інтеграції буде сприяти головування Вірменії в ЄАЕС із 1 січня 2019 року.

Путін, зі свого боку, нагадав, що Росія є найбільшим зовнішньоекономічним партнером Вірменії і охоплює близько 25 відсотків від усього обсягу зовнішньої торгівлі Єревана. При цьому він високо оцінив той факт, що за останній рік двостороння торгівля зросла ще майже на 30 відсотків.

Після зустрічі з Путіним Пашинян заявив, що відносини його країни з Росією мають особливий стратегічний і союзницький характер.

Читайте також: У Вірменії влаштували акцію з вимогою вивести російську військову базу

Нагадаємо: Нікол Пашинян, раніше журналіст, автор антикорупційних розслідувань, і опозиційний депутат парламенту, став прем’єр-міністром у травні цього року після того, як очолював багатотижневі протести, що змусили до відставки його попередника на чолі уряду Сержа Саргсяна. 16 жовтня він подав у відставку, щоб спричинити дострокові парламентські вибори, і відтоді виконує обов’язки голови уряду.

На дострокових виборах до парламенту 9 грудня блок Пашиняна «Мій крок» здобув понад 70 відсотків голосів.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-