Бундесвер шукає солдатів за кордоном

Бундесвер шукає солдатів за кордоном

Укрінформ
Німецька армія продовжує відчувати дефіцит кадрів і змушена шукати рекрутів за межами ФРН.

Про такі плани бундесверу з посиланням на його генерального інспектора пише Zeit .

«За часів нестачі кваліфікованих кадрів бундесвер має дивитися на всі боки ... Ми говоримо, наприклад, про лікарів і спеціалістів у галузі IT", - заявив Еберхард Цорн.

Федеральний уряд уже консультувався з партнерами по ЄС з цього питання, перші заявки в країни ЄС уже відправлено. Втім, більшість держав, зокрема зі Східної Європи, відреагували на таку ініціативу обережно.

Уповноважений Бундестагу з питань оборони Ханс-Петер Бартельс у свою чергу назвав вербування іноземців із ЄС не рідкістю. В армії вже служать багато солдатів з міграційним минулим або подвійним громадянством.

Читайте також: Бундесвер застерігає: рішення Трампа вивести війська з Сирії посилить Росію та Іран

Тим часом, кількість солдатів у бундесвері збільшилася за останні два роки на 3,6%. «Ми досягли до кінця цього року позначки в 182 тис. солдатів», - повідомила міністр оборони Урсула фон дер Ляйєн. Це на 2500 більше, ніж рік тому, і на 6500 більше порівняно з 2016 роком. Частка солдат-жінок досягла рекордних 12% або 22 тис. Міністр поінформувала, що 75% військовослужбовців мають середню і вищу освіту.

Згідно з новими планами, кількість солдатів має досягти 203 тисяч до 2025 року. Командування хоче збільшити кількість спеціалістів, наприклад, у сфері кібербезпеки і для проектів у рамках Європейського союзу оборони.

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-