На кордоні США померла друга дитина нелегалів з Гватемали

На кордоні США померла друга дитина нелегалів з Гватемали

Укрінформ
В одному з центрів утримання нелегальних мігрантів в штаті Нью-Мексико, США, помер 8-річний хлопчик, уродженець Гватемали.

Це вже друга смерть дитини в центрах, розгорнутих на кордоні, де спостерігається масовий приплив нелегалів до США, повідомляє американське інформагентство AP.

"Бюро митного й прикордонного контролю США повідомило в прес-релізі, що хлопчик помер невдовзі після опівночі", - йдеться в матеріалі, що вийшов у вівторок.

Читайте також: Трамп і далі вимагає мільярди на стіну попри "шатдаун" у США

Як повідомили в Бюро, хлопчик уже мав "ознаки потенційної хвороби" і в понеділок був доставлений зі своїм батьком в лікарню в Аламогордо, штат Нью-Мексико, де йому поставили діагноз "застуда" й "лихоманка". Хлопчику призначили амоксицилін та ібупрофен і випустили після 90-хвилинного обстеження. Дитина повернулася до лікарні вже ввечері понеділка з симптомами нудоти й померла через кілька годин.

Бюро митного й прикордонного контролю повідомило, що причина смерті хлопчика не встановлена, й про це вже поінформовано генерального інспектора Міністерства внутрішньої безпеки США, а також уряд Гватемали.

Читайте також: Трамп розповів, якою буде стіна з Мексикою

Інцидент стався в час, коли загострилося протистояння адміністрації Трампа з Конгресом щодо виділення мільярдів бюджетних коштів на розбудову стіни між США і Мексикою, що призвело до "шатдауну". Тим не менше, попри вимушене припинення фінансування федеральних структур США, митній й прикордонні служби залишаються виконувати свої завдання, підкреслює американське видання.

У федеральних органах США пообіцяли "незалежний і ретельний розбір обставин".

Раніше цього місяця в Нью-Мексико після затримання агентами прикордонної та митної служби США померла 7-річна дівчинка з Гватемали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-