Трамп не йде на поступки, щоб припинити урядовий

Трамп не йде на поступки, щоб припинити урядовий "шатдаун"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у вівторок висловив тверду позицію, у якій відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб припинити урядовий "шатдаун" у США.

Таку заяву він оприлюднив перед журналістами після звернення до військових з різдвяними привітаннями, повідомляє американське видання The Hill.

"Я не можу сказати вам, коли фінансування уряду відновиться. Але я можу сказати, що воно не відновиться, допоки ми не матимемо (фінансування – ред.) стіни, огорожі, як би вони це не назвали", - заявив глава Білого дому.

При цьому Трамп висловив переконання, що тисячі людей, які зараз вимушено припинили працювати через "шатдаун" у Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована.

Коментарі Трампа свідчать про те, що проблему бюджету навряд чи вдасться розв'язати швидко, коли Конгрес повернеться до роботи після Різдва 3 січня, зазначає газета. Так, лідер демократів у Сенаті Чарльз Шумер заявив у суботу, що Трамп "повинен відмовитися від стіни – чітко й просто", щоби вивести уряд з "шатдауну".

Читайте також: Ердоган запросив Трампа відвідати Туреччину

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу наприкінці року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ із Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-