У Туреччині почали розслідування проти двох акторів за висловлювання про Ердогана

У Туреччині почали розслідування проти двох акторів за висловлювання про Ердогана

Укрінформ
У Туреччині почали розслідування проти двох відомих акторів – 77-річного Метіна Акпинара та 75-річного Мюждата Гезена за їхні висловлювання про президента країни Реджепа Тайїпа Ердоана.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

«Турецький прокурор розпочав розслідування щодо двох відомих акторів через їхні коментарі про "фашизм", після того, як президент Реджеп Тайіп Ердоган публічно поскаржився, що він став об'єктом "смертельної загрози" з їхнього боку», - повідомляє видання.

Висловлювання були озвучені акторами у програмі на телеканалі Halk TV 21 грудня.

«Я вважаю, що єдиним рішенням, завдяки якому ми можемо позбутися від цієї поляризації і боїв, є демократія. Якщо ми не зможемо досягти цього, то, можливо, лідер буде повішений за ноги, як це відбувалося у всіх інших фашистських режимах минулого, або він буде отруєний у темниці або закінчить життя як всі інші [подібні] лідери, але це буде в кінцевому рахунку наше власне руйнування», - сказав Акпинару у цій програмі.

Він також додав, що всі турецькі лідери, які в минулому «зверталися до Росії», були скинуті військовими, вказуючи в якості прикладів колишніх прем'єр-міністрів Аднана Мендереса і Сулеймана Деміреля.

Гезен, у свою чергу, висьупив із прямою критикою президента.

Читайте також: Ердоган вважає небезпечними санкції США проти Ірану

"Він докоряє кожному, вказує пальцем на всіх, закликає людей "пізнати свої межі". Подивіться, Реджепе Тайїпе Ердогане, ви не можете перевірити наш патріотизм. Ви повинні пізнати свою межу, - сказав він.

У свою чергу, Ердоган різко критикував двох акторів під час свого публічного виступу 23 грудня.

«Вони кажуть, що вони відправлять мене на шибеницю. Ці, так звані, митці. Ви думаєте, ви можете повісити президента цієї країни? Тепер йдіть і заплатіть свою ціну в суді», - сказав Ердоган.

Через декілька годин після заяви Ердогана, головна прокуратура Стамбула розпочала розслідування щодо двох акторів. Сьогодні акторів доставили до прокуратури для надання свідчень у процесі розслідування. Обидва актори пізніше були звільнені, суд постановив заборонити їм виїзд за межіс країни серед інших заходів судового контролю.

Адвокати переконують, що висловлювання були невірно витлумачені у ЗМІ, тому і в суспільстві, і з боку президента, їх неправильно зрозуміли.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-