Головну ялинку США закрили через

Головну ялинку США закрили через "шатдаун"

Укрінформ
Національна паркова служба США закрила доступ до головної ялинки країни, встановленої біля Білого дому через урядовий "шатдаун", що настав у країні в ніч на суботу після того, як Сенат не зміг прийняти бюджет на наступний рік.

Про це повідомляє офіційна паркова служба.

"Під час федерального урядового "шатдауну", Центр відвідувачів Білого дому та місце, де встановлена Національна різдвяна ялинка, будуть закриті", - зазначається в повідомленні.

Таким чином, американці та гості США не зможуть потрапити до головного символу Різдва в країні в період свят.

Водночас, за інформацією місцевих ЗМІ, ялинка навіть не буде світитися святковими вогнями. Напередодні невідомий чоловік намагався влізти на дерево й при цьому вивів з ладу ілюмінацію.

У зв'язку з урядовим "шатдауном" персонал, який обслуговує федеральні установи, міністерства й відомства, в більшості відправлений у неоплачувані відпустки. Тому наразі ілюмінацію неможливо відремонтувати.

Читайте також: Чоловік видерся на різдвяну ялинку перед Білим домом

Як повідомляв Укрінформ, призупинення фінансування уряду відбулося через те, що Сенат не підтримав високовартісної ініціативи Трампа виділити наступного року $5 млрд на побудову стіни на кордоні з Мексикою. За оцінками високопосадовців Білого дому, "шатдаун" продовжиться щонайменше до початку січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-