Берлін став на бік Канади в її суперечці з Китаєм щодо компанії Huawei

Берлін став на бік Канади в її суперечці з Китаєм щодо компанії Huawei

Укрінформ
Німеччина підтримує Канаду в її суперечці з Китаєм щодо компанії Huawei.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН.

«Федеральний уряд переконаний, що Канада проводить справедливий, неупереджений та прозорий судовий процес у справі пані Мен Ваньчжоу, головного фінансового директора Huawei», - йдеться в заяві.

Як зазначають в німецькому МЗС, Канада діє в рамках своїх зобов'язань на основі положень договору про екстрадицію з США.

«Ми поділяємо з Канадою глибоку переконаність у тому, що верховенство права є основою всіх вільних суспільств; і ми дуже стурбовані тим, що політичні мотиви відіграють роль в арештах двох канадських громадян у Китаї. Ми закликаємо до справедливих і законних стандартів поведінки», - йдеться в заяві.

Читайте також: Штати закликають Китай звільнити затриманих канадців

Як повідомлялось, 1 грудня влада Канади заарештувала фінансового директора і дочку засновника китайської компанії Huawei, одного з найбільших у світі виробників телекомунікаційного обладнання і мобільних телефонів, Мен Ваньчжоу за підозрою в порушенні американських санкцій відносно Ірану. Через кілька днів суд канадського Ванкувера звільнив фінансового директора китайської корпорації Huawei Technologies Мен Ваньчжоу під заставу в 10 млн дол.

Після цього влада КНР затримала колишнього канадського дипломата Майкла Ковріга, який перебував у Китаї. Пізніше стало відомо про арешт ще одного громадянина Канади - Майкла Спейвора, який керує міжнародною неурядовою організацією Paektu Cultural Exchange.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-