Німецьке місто хоче ввести податок на одноразовий посуд

Німецьке місто хоче ввести податок на одноразовий посуд

Укрінформ
Містечко Тюбінген, земля Баден-Вюртемберг, що на південному заході Німеччини, має намір ввести податок на одноразовий посуд, зокрема, з продажу одноразової упаковки в магазинах і кафе і на винос.

Про це повідомляє Welt.

«Піца в коробці, кава в одноразовій чашці - Тюбінген просуває спеціальний податок на одноразову упаковку», - йдеться в повідомленні.

Ідею висунув мер міста Борис Палмер, який представляє партію Зелених.

«Зробивши виробництво сміття більш дорогим, ми ліквідуємо фінансові стримуючі фактори ... Одноразова упаковка не повинна бути дешевшою, ніж багаторазова», — заявив градоначальник. Його підтримав місцевий уряд минулого тижня.

Читайте також: В ЄС погодили заборона одноразового пластику

Тюбінген стане першим в країні муніципалітетом, який зважився зробити цей крок. У найближчі місяці планується підготувати пропозицію щодо закону, згідно з яким продавці - магазини, кафе і закусочні - повинні будуть платити податок на упаковку продуктів харчування та напоїв на винос.

В Тюбінгені минулого року вартість збору і обробки відходів збільшилася на 50 тис євро. Нагадаємо, в минулу середу Євросоюз погодився вести заборона на одноразову пластмасову упаковку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-