На Індонезію обрушилося цунамі: 20 загиблих, 165 постраждалих

На Індонезію обрушилося цунамі: 20 загиблих, 165 постраждалих

Відео
Укрінформ
У ніч з суботи на неділю, 23 грудня, на індонезійське узбережжя обрушилося цунамі, у результаті щонайменше 20 осіб загинули, ще 165 постраждали, двоє вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Національне агентство із запобігання стихійним лихам.

Відзначається, що дані надані за станом на 4:30 неділі за місцевим часом (23:30 суботи, 22 грудня, за Києвом). Не виключається, що число жертв може збільшитися.

"Попередні дані щодо збитків від цунамі у Зондській протоці... 20 людей загинули, 165 постраждали, двоє вважаються зниклими безвісти. Зруйновано десятки будинків. Число жертв може збільшитися", - написав офіційний представник агентства Сутопо Нугрохо у Twitter.

Читайте також: Японія надасть Індонезії радарну систему для раннього виявлення цунамі

Цунамі сталося ввечері 22 грудня в Зондській протоці, що розділяє індонезійські острови Ява і Суматра. Особливо від стихії постраждали округи Панденгланг, Південний Лампунг і Серанг.

За даними рятувальників, точна причина виникнення цунамі поки невідома. Відзначається, що землетрусів, які могли б викликати хвилю, зафіксовано не було. Можливою причиною цунамі BNPB назвало підводний зсув після виверження вулкана Кракатау, пише НВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-