США вважають шпигунську загрозу Росії “дрібницею” у порівнянні з Китаєм

США вважають шпигунську загрозу Росії “дрібницею” у порівнянні з Китаєм

Укрінформ
Шпигунська діяльність Китаю в Сполучених Штатах, спрямована насамперед на викрадення економічних та військових секретів, набагато перевершує зусилля російських спецслужб і виходить на рівень глобальної загрози.

Про це заявив директор Національного центру контррозвідки та безпеки Білл Іваніна в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"У контексті загрози проти Сполучених Штатів, нашої національної безпеки та інтересів, Китай – це загроза номер один", - зауважив Іваніна.

Він додав, що шпигунство – це найбільша частина цього виклику з боку Китаю. За його словами, загроза з боку Росії є просто дрібницею в порівнянні з тим, що робить китайська сторона.

"Для Росії визначена власна кваліфікація в контексті загроз нашій безпеці, але це бліде порівняння із загрозою національній безпеці з боку Китаю, і я би сказав, не тільки тут, в Сполучених Штатах", - підкреслив Іваніна.

Він наголосив, що Китай становить загрозу в глобальному рівні, насамперед, у сфері економіки та оборонних питань.

"Якщо поглянути на Китай, якою є його стратегічна мета, і яким є план Сі Цзіньпіня – це бути глобальною наддержавою у геополітичному, військовому та економічному вимірах. І вони досягатимуть цього усіма необхідними методами, що стає глобальною проблемою, не тільки проблемою США", - зауважив керівник американської контррозвідки.

Читайте також: Китайські спецслужби звинувачують у хакерській атаці на NASA

Відповідаючи на запитання, що конкретно робить китайська сторона, Іваніна зазначив, що йдеться насамперед про економічне шпигунство. У цьому задіяні, в тому числі, представники торговельних місій, науковці, бізнесмени та навіть студенти.

Він також зауважив, що Китай націлений на авіакосмічну галузь Сполучених Штатів. При цьому використовуються і соціальні мережі, електронна пошта в пошуках виходу на людей у США, які працюють з секретними технологіями або мають доступ до інформації, яка цікавить Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-