Штати закликають Китай звільнити затриманих канадців

Штати закликають Китай звільнити затриманих канадців

Укрінформ
Вашингтон приєднався до закликів Оттави до Пекіна щодо звільнення затриманих в Китаї громадян Канади.

Про це повідомляє The Star.

«Сполучені Штати приєдналися до Канади у п'ятницю, закликаючи Пекін звільнити двох затриманих канадців, які, як вважається, були арештовані у зв’язку з резонансним затриманням у Канаді директорки китайської компанії», - йдеться у повідомленні.

Напередодні міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд висловила Китаю стурбованість через невиправдане затримання двох громадян Канади у КНР.

Її слова були повторені у заяві представника Державного департаменту США Роберта Палладіно, який зазначив, що Канада виконує свої міжнародні правові зобов'язання щодо арешту директорки Huawei Менг та закликав негайно звільнити канадських громадян Коврига та Спавора.

Як повідомлялося раніше, на початку грудня колишнього канадського дипломата, а нині співробітника International Crisis Group Майкла Ковріга було затримано в Китайській Народній Республіці.

Пізніше стало відомо про другий арешт громадянина Канади - Майкла Спейвора. Він керує міжнародною неурядовою організацією Paektu Cultural Exchange, яка влаштовує туристичні поїздки в КНДР і проводить у цій країні хокейні матчі. У 2013 році Спейвор познайомився з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і навіть узяв участь у військовому параді країни в лютому цього року, про що написав у Twitter.

Читайте також: Канада вимагає від Китаю звільнити своїх незаконно затриманих громадян

Наразі не зрозуміло, чи ці затримання пов’язані з арештом 1 грудня канадською поліцією після запиту США головного фінансиста китайської компанії Huawei Мен Ванжу. Цей інцидент викликав побоювання репресій у відповідь проти іноземних бізнесменів у Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-