Орбан назвав протести проти реформи трудового законодавства істерикою

Орбан назвав протести проти реформи трудового законодавства істерикою

Укрінформ
Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан назвав хвилю протестів проти реформи трудового законодавства у країні "істеричним криком".

Про це інформує France24

«Угорський прем'єр-міністр правого спрямування Віктор Орбан охарактеризував хвилю протестів проти нової реформи трудового законодавства як "істеричний крик" у п'ятницю, однак нове опитування показало, що більшість угорців не схвалюють реформу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Президент Угорщини підписав скандальний "рабський закон"

Орбан заявив у інтерв'ю, що працівникам буде компенсуватись понаднормовий робочий день наприкінці кожного місяця, але закон дозволяє працедавцям відкладати оплату до трьох років.

Реформа викликала палкі протести одразу після схвалення закону у парламенті 12 грудня, а мітинги протестувальників підтримав надзвичайно широкий спектр опозиціонерів та профспілок.

Згідно з результатами опитування, опублікованого компанією Publicus у п'ятницю, більше двох третин угорців вважають протести виправданими і розуміють, що реформа трудового законодавства завдасть шкоди інтересам насамперед працівників.

Читайте також: Угорщина: не Майдан, але дзвіночок для Орбана

Як повідомлялося, президент Угорщини Янош Адер, попри багатотисячні протести у країні, підписав реформу трудового законодавства, яка передбачає збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з теперішніх 250 до 400.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-