Канада збільшить військову присутність в Арктиці

Канада збільшить військову присутність в Арктиці

Укрінформ
Канада виділила кошти та впроваджує кілька проектів, що дозволять підвищити обороноздатність у Арктиці.

Про це в інтерв'ю радіо СВС розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан.

“Ми створюємо інфраструктуру, аби підтримати нашу здатність реагувати на Півночі”, - сказав Саджан.

Він зазначив, що під час розробки чинної Оборонної стратегії Канади, експерти зійшлися на думці, що для оборони Арктики слід робити більше.

“Можливості не пов’язані винятково з обороною, йдеться також про підтримку місцевих мешканців, тож ми застосовуємо цілісний урядовий підхід”, - зауважив міністр.

Читайте також: У парламенті Канади пройшли слухання стосовно України

Саджан додав, що збільшення постійного військового контингенту теж є важливим. “Ми вже підтримуємо нашу спроможність у цьому регіоні не лише більшою кількістю суден, а й за допомогою нових гелікоптерів”, - запевнив глава оборонного відомства Канади.

Однак, з огляду на величезні канадські арктичні території, миттєво посилити позицію Канади не вдасться. “Ми вже збільшили наше щорічне фінансування, однак на досягнення бажаного рівня ефективності потребуватиметься дещо більше часу”, - підсумував Саджан.

Додамо, що в Арктиці знаходиться близько 4 млн кв. км території Канади, що становить приблизно 40% від загальної площі країни. Окрім цього, до канадських арктичних архіпелагів входить понад 36 000 островів, що ще більше ускладнює підтримання суверенітету в цьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-