Вбивство Магнітського: у Москві заочно арештували засновника Hermitage Capital

Вбивство Магнітського: у Москві заочно арештували засновника Hermitage Capital

Укрінформ
Тверський суд Москви задовольнив клопотання слідства про заочний арешт Вільяма Браудера.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Суд постановив: обрати щодо Браудера запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін два місяці, враховуючи строк з моменту екстрадиції обвинуваченого на територію РФ або з моменту його затримання на території РФ», - оголосив рішення суддя Олексій Криворучко.

Браудеру заочно висунуто обвинувачення в організації злочинного співтовариства з використанням службового становища. За версією слідства, він створив злочинну групу, яка скоювала економічні злочини, включаючи уникнення податків, розкрадання коштів російського бюджету і відмивання грошей. Збиток від дій Браудера оцінено у більш як 10,5 мільярда рублів.

Бізнесмена оголосили в міжнародний розшук.

Читайте також: Росія звинувачує у смерті Магнітського гендиректора Hermitage Capital

Нову кримінальну справу відносно Вільяма Браудера було порушено в листопаді. Раніше бізнесмена у Росії двічі заочно засуджували до дев'яти років позбавлення волі за шахрайство, несплату податків та навмисне банкрутство. Сам Браудер каже, що його переслідують, тому що він розкрив розкрадання бюджетних коштів високопоставленними силовиками.

Як відомо, Браудер є співзасновником та генеральним директором інвестиційного фонду Hermitage Capital Management, який у період з 1995 по 2006 рік був одним з найбільших фондів зарубіжних інвестицій, що діяли на російському фондовому ринку. У 2005 році йому було заборонено в'їзд до Росії.

Браудер очолив кампанію з розслідування крадіжки податку на прибуток, сплаченого фондом до російського бюджету за підсумками 2006 року, і пошуку вбивць у Росії юриста фонду Сергія Магнітського, який виявив крадіжку.

19 листопада стало відомо, що російське слідство вивчає версію про причетність Браудера до загибелі юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-