Бундесвер застерігає: рішення Трампа вивести війська з Сирії посилить Росію та Іран

Бундесвер застерігає: рішення Трампа вивести війська з Сирії посилить Росію та Іран

Укрінформ
У Берліні глибоко шкодують про рішення президента США вивести війська з Сирії, вказуючи на те, що це матиме як військові, так і політичні наслідки, зокрема, посилить позиції союзників режиму Асада.

Про це сказав у п'ятницю на брифінгу в Берліні офіційний представник Міністерства оборони ФРН Йєнс Флосдорфф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення президента США матиме не тільки військові наслідки, але, в першу чергу, матиме значення для політичного процесу ..., це призведе до того, що Асад і його союзники - Росія й Іран - відчуватимуть себе сильнішими", - сказав прес-секретар.

Він при цьому запевнив, що виведення американських військ із Сирії не означає кінець діяльності антитерористичної коаліції. Зокрема, бундесвер продовжуватиме виконувати завдання в рамках свого мандата із здійснення розвідувальних польотів. З точки зору німецького Міноборони й уряду в цілому, завдання з повного знищення ІДІЛ і з відновлення стабільності як у Сирії, так і в Іраку, далеко не завершені.

Читайте також: Берлін розчарований рішенням США вивести війська із Сирії

Флосдорфф також повідомив, що міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн "дуже шкодує" про відставку свого американського колеги Джеймса Меттіса, який був "надійним якорем стабільності в НАТО трансатлантичних відносинах". У Берліні вважають важливим, щоб якомога швидше була внесена ясність щодо майбутнього курсу Вашингтона.

Представник федерального уряду Ульріке Деммер додала, що виведення американських військових "несе потенціал знову змінити динаміку конфлікту, який триває вже майже 8 років". Вона зазначила, що незважаючи на останні події та наявність розбіжностей у поглядах між Європою і США, сторони мають прагнути до пошуку спільних рішень і спільно протистояти викликам.

Фото: Twitter/Georges Malbrunot

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-