Російська шпигунка Бутіна залишається у США без адвокатів

Російська шпигунка Бутіна залишається у США без адвокатів

Укрінформ
Сім'я громадянки РФ Марії Бутіної, заарештованої у США за формальним обвинуваченням у діяльності іноземного агента без належної реєстрації, не може оплачувати роботу її адвокатів.

Про це заявив її батько Валерій Бутін, передає ТАСС.

"Юридичну підтримку надають [найняті] адвокати, можливість їх оплачувати вичерпана повністю. <...> Процес ведуть ті адвокати, які вели його досі, <...> на момент підготовки до заключного засідання вони задовго до цього можуть припинити займатися цією справою", - сказав Бутін.

Він уточнив, що потрібно перевести транш адвокатам 25 грудня, але коштів на це немає і взяти їх ніде. У всіх організаціях, до яких Бутін звертався за матеріальною підтримкою, отримав відмову, і адвокати працюють "під чесне слово".

Читайте також: Арештована у США за шпигунство росіянка Бутіна визнала провину - CNN

Держава ж, за словами чоловіка, надає їхній сім'ї лише моральну та дипломатичну підтримку.

Бутін також розповів, що не може поїхати на побачення до доньки в США, оскільки немає фінансової можливості.

Раніше сім'я Бутіних створила фонд для її підтримки, але кошти до нього практично не надходять.

Як повідомлялося, 30-річну росіянку Марію Бутіну було заарештовано у липні в США за звинуваченням у спробі проникнути до політичних кіл Республіканської партії, зокрема через Національну стрілецьку асоціацію з метою лобіювання російських інтересів. Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Бутіна визнала себе винною у веденні діяльності іноземного агента на користь РФ, щоб створити таємний канал зв'язку між Кремлем і адміністрацією Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-