Мюллер може передати звіт про втручання Росії у вибори в лютому – NBC News

Мюллер може передати звіт про втручання Росії у вибори в лютому – NBC News

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер може у середині лютого передати генпрокурору звіт щодо російського втручання в американські президентські вибори 2016 року.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на чиновників та інших співрозмовників, які обізнані з ситуацією.

"Спецпрокурор Роберт Мюллер завершує історичне розслідування щодо російського втручання у (американські – ред.) вибори та, очікується, що він передасть конфіденційний звіт генпрокурору не раніше середини лютого", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє NBC News, співрозмовники не відповіли на головне питання щодо звіту, а саме, чи буде в ньому розписано про те, чи президент США Дональд Трамп або хтось з його оточення вступив в змову з російською владою для допомоги в американських президентських виборах у 2016 році.

Читайте також: Через "російське розслідування" словом року у США стало "правосуддя"

Очікується, що у звіті спецпрокурора, також повинна бути надана відповідь на питання чи перешкоджав Трамп правосуддю під час розслідування справи про втручання.

Найбільшою загадкою звіту залишається питання, чи звинуватить Мюллер Трампа у порушенні американського законодавства.

Зазначається, що після передачі звіту спецпрокурора голові Мін’юсту США, останній вирішуватиме, чи потрібно документ передавати до Конгресу, чи публікувати його для громадськості.

Як повідомляв Укрінформ, паралельно зі слідством спецпрокурора США Роберта Мюллера в Конгресі також проводяться розслідування на рівні комітетів щодо втручання РФ у президентські вибори в США.

Фото на первой странице: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-