Макрон відповів на онлайн-петицію

Макрон відповів на онлайн-петицію "жовтих жилетів": Ви маєте рацію

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон у відповіді на онлайн-петицію "жовтих жилетів" визнав правоту протестувальників проти підвищення цін на бензин і заявив про готовність продовжувати діалог.

Як повідомляє Deutsche Welle, Макрон відповів на петицію, скориставшись сервісом сайту, що дозволяє тим, до кого звернена петиція, відповідати на неї.

“Я почув ваше послання. Я відповідаю вам прямо: ви маєте рацію", - написав президент у четвер, 20 грудня.

За його словами, протестувальники "зазнали потужних збитків від підвищення цін на бензин і вирішили відповісти на це, підписавши петицію".

Макрон підкреслив, що боротьба проти зміни клімату необхідна, але не повинна вступати в суперечність з місячним заробітком громадян.

Президент визнав, що поки не зумів подолати "прірву, що виникла між народом і владою" після того, як він зайняв свій пост.

Підтримку петиції Макрон назвав "цивільною дією" і оголосив про готовність продовжувати діалог.

Онлайн-петицію розмістила на сайті change.org активістка з лав "жовтих жилетів" Присциллія Людоскі. Її підписали 1,15 мільйона осіб. В документі містяться пропозиції, як можна захистити навколишнє середовище, не накладаючи на французів додаткового фінансового тягаря.

Читайте також: За місяць протестів у Франції постраждали майже 3 тисячі осіб

Як відомо, багатотисячні протести проти підвищення цін на бензин, організовані рухом "жовті жилети", тривають у Франції вже більше місяця. Масовий протестний рух самоорганізувався в основному через соціальні мережі і не має офіційних представників. Перші акції протесту пройшли 17-18 листопада, а потім охопили всю країну.

10 грудня Макрон виступив із зверненням до нації, пообіцявши підвищити мінімальну заробітну плату на 100 євро і знизити податки. Раніше уряд у Парижі затвердив мораторій на зростання паливних податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-