Генсек Інтерполу попереджає про загрозу появи

Генсек Інтерполу попереджає про загрозу появи "Ісламської держави 2.0"

Укрінформ
Багатьом країнам у світі може загрожувати друга хвиля ісламського тероризму.

Про це заявив генеральний секретар Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) Юрген Шток, повідомляє DW.

Подібну ситуацію можна назвати "Ісламською державою" версії 2.0", додав він.

Поплічники терористів відбувають відносно невеликі тюремні терміни, оскільки обвинувальні вироки були винесені без прив'язки до конкретних нападів, підкреслив генсек Інтерполу.

За його словами, покоління колишніх прихильників тероризму "за кілька років вийде на свободу". Якби джихадистське угруповання було переможене в географічному плані, його прихильники спробували б перебратися в інші регіони світу - наприклад, у Південно-Східну Азію чи Африку, вважає Шток.

В'язниці, як і раніше, відіграють значну роль у формуванні радикальних ідеологій, підкреслив експерт. Генсек Інтерполу навів у якості прикладу грудневий збройний напад на різдвяний ринок у Страсбурзі.

Читайте також: Страсбурзький стрілець під час нападу застосував револьвер XIX сторіччя – ЗМІ

Нагадаємо, 11 грудня 29-річний громадянин Франції арабського походження Шериф Шекатт відкрив стрілянину по відвідувачах ярмарки, убивши трьох і поранивши 11 осіб. Два дні потому злочинець був убитий при затриманні.

Зловмисник був на контролі французьких спецслужб (так званий список S), як людина, яка становить потенційну загрозу, і вже 27 разів притягувався до кримінальної відповідальності. Під час перебування у в'язниці Шекатт приділяв велику увагу релігії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-