Німеччина посилює боротьбу з нелегальною зброєю з Балкан

Німеччина посилює боротьбу з нелегальною зброєю з Балкан

Укрінформ
Німеччина вирішила збільшити свої зусилля щодо контролю над незаконним обігом вогнепальної зброї з країн західнобалканського регіону, оскільки вона використовується бандитами та терористами в Європі.

Про це повідомляє Balkan Insight із посиланням на МЗС ФРН.

«Важливість проблеми стрілецької зброї із Західних Балкан для безпеки ЄС стала очевидною після терактів у Парижі 2015 року. Злочинці використовували деактивовану перед тим вогнепальну зброю із західнобалканського регіону. Тому вирішено посилити нашу участь у різних міжнародних фондах, які займаються контролем над нелегальним обігом зброї», - йдеться в заяві німецького МЗС.

Цю німецьку ініціативу підтримала також Франція.

Читайте також: Черговий шпигунський скандал: у Литві затримали російських агентів

Раніше, 11 грудня, міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас анонсував, що Німеччина виділить більше грошей на боротьбу з нелегальною торгівлею зброєю, в першу чергу – на Західних Балканах. Міністр наголосив, що це не лише питання стабільності в балканському регіоні, але й «питання безпеки Німеччини».

Як відомо, Сербія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Македонія та Косово входять до 25 країн світу з найбільшим відсотком володіння зброєю на душу населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-