Брюссель і Рим знайшли компроміс щодо подолання “популізму” в бюджеті Італії

Брюссель і Рим знайшли компроміс щодо подолання “популізму” в бюджеті Італії

Укрінформ
Єврокомісія і уряд Італії після двох тижнів інтенсивних переговорів дійшли прийнятного рішення щодо формування бюджету цієї країни на 2019 рік, що дозволило Єврокомісії не розпочинати правову процедуру щодо надмірного бюджетного дефіциту.

Про це у середу на прес-конференції заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Італійський уряд пройшов довгій шлях. Лише кілька тижнів тому була конфронтаційна риторика. Але інтенсивні переговори протягом минулих двох тижнів привели до суттєвих результатів щодо бюджету на 2019 рік. Це дозволяє нам уникнути процедури надмірного дефіциту на цьому етапі. Це передбачає виконання всіх погоджених заходів. Хочу подякувати прем’єр-міністру Джузеппе Конте та міністру фінансів Італії за особистий внесок у досягнення такого рішення», - зауважив Домбровскіс.

Читайте також: Курц про бюджет Італії: ЄС не платитиме за чийсь виборчий популізм

Він визнав, що досягнуте рішення не є ідеальним, адже залишаються певні ризики в імплементації погоджених заходів, зокрема у сферах регулювання доходів громадян та у продовженні пенсійної реформи. Але таке рішення на цій стадії коригує невідповідність італійського бюджету Пакту розвитку та зростання ЄС.

«Декілька тижнів тому все це було все ще доволі конфронтаційним, і ми чули заяви, що не буде змін (бюджету) ані на євро. Але зараз ми досягли зміни у 10, 25 мільярда євро у цьому бюджеті. Мушу зазначити, що це суттєва зміна», - зазначив віце-президент Єврокомісії.

Він відзначив як позитивне досягнення те, що в основі нового бюджету Італії передбачуваний бюджетний сценарій. Додаткові фіскальні заходи, які були представлені Італією для 2019 року, становлять 10,25 мільярда євро. В результаті показник бюджетного дефіциту зменшено до 2,04 відсотка від ВНП, що на 0,8 відсотка менше, ніж у проекті бюджету, який був представлений раніше. Таким чином, структурне порушення правил ЄС в оновленому бюджеті Італійської Республіки було зведено до нуля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-