Єменський конфлікт: обмін полоненими може охопити 16 тисяч осіб

Єменський конфлікт: обмін полоненими може охопити 16 тисяч осіб

Укрінформ
Ворогуючі сторони в Ємені в ході мирних переговорів, що завершилися минулого тижня, обмінялися списками полонених для обміну із загальною кількістю 16 тисяч імен.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву, зроблену в середу регіональним директором Міжнародного Комітету Червоного Хреста на Близькому Сході Фабріціо Карбоні.

«Сторони конфлікту обмінялися списками, що включають 16 тисяч осіб, яких вважають полоненими, і мають 6 тижнів для перевірки достовірності цих списків і уточнення, чи дійсно вказані люди ув’язнені», - йдеться в повідомленні.

Також, відповідно до досягненої 11 грудня домовленості про обмін полоненими, Червоний Хрест після 21 січня матиме 10 днів для приватних співбесід, медичних перевірок та транспортування на волю кожного з тих, хто вказаний у списках для обміну. Для цього, зокрема, має бути створена повна безпека повітряного простору над Єменом.

Читайте також: ЗМІ назвали дату початку перемир'я в єменській Ходейді

Як відомо, з 5 по 13 грудня в Швеції під егідою ООН проходили мирні переговори щодо Ємену між проіранськими хуситами та офіційною єменською владою, яку підтримує сунітська коаліція на чолі з Саудівською Аравією. Сторони домовилися, окрім обміну полоненими, також про припинення вогню в головному порту країни Худейді, про відновлення роботи аеропорту єменської столиці Сани та про відновлення експорту нафти та газу.

Громадянська війна в Ємені триває ще з 2015 року, а її жертвами стали вже більше 10 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-