Протести у Франції: ЄСПЛ не став забороняти поліції застосовувати травмати

Протести у Франції: ЄСПЛ не став забороняти поліції застосовувати травмати

Укрінформ
Європейський суд з прав людини не застосував процедуру тимчасового заходу із забезпечення позову щодо заборони силовим структурам Франції використовувати травматичні засоби типу Flash-Ball та рідин з нейтралізації осіб під час розгону масових демонстрацій.

Таке рішення ЄСПЛ оголосив у рамках п'яти позовів, включаючи представників «жовтих жилетів», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Європейський суд з прав людини вирішив не застосовувати тимчасовий захід на запит французького юриста щодо обвинувачень у негуманному ставленні, приниженні гідності та посяганні на право на життя, що потенційно загрожує через застосування силами безпеки Flash-Ball та нейтралізуючих рідин», - заявили у ЄСПЛ.

Повідомляється, що Суд розглядає п'ять позовів від потерпілих, включаючи учасників руху «жовті жилети», що постраждали у результаті застосування правоохоронцями травматичних засобів типу Flash-Ball, а також інших силових дій.

Водночас Велика палата ЄСПЛ вирішила не зобов’язувати французький уряд ввести заборону на застосування зазначених спеціальних засобів.

Читайте також: Тепер вже “сині жилети” збираються страйкувати у Франції

Як пояснюється, тимчасові заходи вводяться Судом у виключних випадках, коли особі загрожує реальний ризик.

Flash-Ball – це травматичний засіб калібру 44 мм (нелетальна зброя), який застосовується французькою поліцією. Засіб використовується для відстрілу гумових куль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-