США відправляють спецпредставника у Сеул на переговори з денуклеаризацїі КНДР

США відправляють спецпредставника у Сеул на переговори з денуклеаризацїі КНДР

Укрінформ
США відправляють спецпредставника з питань КНДР до Південної Кореї з метою просування подальших переговорів з денуклеаризації Північної Кореї. 

Відповідної домовленості було досягнуто під час саміту в Сінгапурі за участю Дональда Трампа й Кім Чен Ина. Про це офіційно повідомили в Державному департаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Спеціальний представник США в питаннях Північної Кореї Стівен Біган відвідає Сеул в період 19-21 грудня", - зауважили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Очікується, що представник США опрацьовуватиме подальший прогрес у процесі переговорів по ядерному роззброєнню Північної Кореї, а також обговорить нові проекти щодо посилення співпраці між Пхеньяном і Сеулом. З цією метою Біган планує зустрітися зі спецпредставником Республіки Корея з питань миру та безпеки Корейського півострова Лі Донгуном та іншими посадовцями країни, повідомили в Держдепі.

Читайте також: У Штатах кажуть, що КНДР та Іран використовують Гонконг, аби уникати санкцій

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати докладають зусиль для "подальшого посилення координації між США та Республіки Корея в контексті спільної цілі щодо остаточної, повної та прозорої денуклеаризації КНДР".

Передбачається, що зустріч у Сеулі проходитиме у форматі робочих груп Південної Кореї і США.

Як повідомляв Укрінформ наприкінці вересня цього року президент США Дональд Трамп заявив про намір провести другий саміт з лідером КНДР. Перша історична зустріч лідерів двох країн відбулася 12 червня в Сінгапурі.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-