Путін погрожує новими балістичними ракетами

Путін погрожує новими балістичними ракетами

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін заявив, що міжконтинентальна балістична ракета "Сармат" пройшла успішні випробування, а новий гіперзвуковий ракетний комплекс "Авангард" вже випускається серійно.

Про це він сказав у вівторок на підсумковій колегії Міністерства оборони Росії, повідомляє ТАСС.

Путін заявив, що розпочато серійне виробництво ракетного комплексу "Авангард", що ракета "Сармат" нібито пройшла успішні випробування, гіперзвуковий авіакомплекс "Кинжал" почав дослідно-бойове чергування, а також триває відпрацювання практичного застосування бойових лазерних комплексів "Пересвет".

Президент РФ заявив про "серйозне зростання оперативної і бойової підготовки військ". За його словами, це підтвердили шість перевірок, які пройшли цього року. Путін звернув увагу на здатність оперативно перекидати сили і засоби на великі відстані до 7 тис. км, швидко посилювати угруповання на найважливіших стратегічних напрямах.

Раніше в жовтні на форумі в Сочі Путін заявив, що Росія не боїться конфлікту з іншими країнами, оскільки її армія оснащена новітньою зброєю. За словами президента, Росія не буде першою завдавати ядерного удару, але готова завдати його у відповідь. "Ми як мученики потрапимо в рай. А вони просто здохнуть. Тому що навіть покаятися не встигнуть", - заявляв тоді Путін.

На початку року, виступаючи 1 березня з посланням Федеральним зборам РФ, Путін повідомив, що в Росії з'явилася крилата ракета, здатна доставити боєголовку в будь-яку точку планети і не потрапити під удар систем ППО. Пізніше стало відомо, що для ілюстрації дії міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат" у виступі Путіна використали кадри з комп'ютерного ролика 11-річної давності, де зображено, як ядерна ракета вражає штат Флорида. За повідомленнями ЗМІ, попри заяви Путіна, "Сармат" перебуває на початкових етапах випробувань.

Читайте також: Під прицілом російських ракет опинилася половина Європи – розвідка

У травні американський телеканал CNBC повідомив, що всі чотири випробування новітніх російських ракет з ядерною установкою, проведені з листопада 2017 року по лютий 2018 року, закінчилися невдало.

В опублікованій у вівторок доповіді Рахункової палати США (Government Accountability Office) йдеться, що в США наразі відсутня оборонна інфраструктура, здатна протистояти гіперзвуковій зброї, яка розробляється Росією і Китаєм. Та документ однак не свідчить, що відповідне озброєння вже стоїть у Росії на бойовому чергуванні.

Карикатура Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-