Російські

Російські "тролі" атакували афроамериканців, щоб вплинути на вибори у США - NYT

Укрінформ
Спроби Росії вплинути на вибори 2016 року в США через соцмережі масово торкнулися афроамериканців - «фабрика тролів» намагалася знизити явку серед чорношкірих виборців-демократів.

Про це йдеться у звітах, підготовлених для Комітету Сенату США, повідомляє The New York Times.

«Найбільше зусилля Агентства інтернет-досліджень у Facebook і Instagram були націлені на чорношкірі американські спільноти і, мабуть, були спрямовані на розкрутку чорношкірої аудиторії і залучення чорношкірих американців як активів», - йдеться в звіті.

Звіт був підготовлений компанією з кібербезпеки New Knowledge з Остіна спільно з дослідниками з Колумбійського університету і Canfield Research LLC.

Читайте також: "Російські тролі" у соцмережах "полюють" на українців перед виборами - СБУ

Згідно зі звітом, для «обробки» афроамериканських користувачів російські тролі створювали фейкові акаунти спільнот чорношкірих, спекулюючи на расових протиріччях, а також на поліцейському свавілля щодо чорношкірих з метою посіяти в них сумніви щодо виборів як у демократичному інституті і, відповідно, знизити їх явку.

Автори документа також стверджують, що російська присутність в Instagram була недооцінена й могла бути навіть більш ефективною, ніж у Facebook і Twitter.

Звіт New Knowledge є одним із двох документів, підготовлених для Комітету Сенату США. Обидві доповіді засновані на даних, наданих Сенату компаніями Facebook, Twitter та іншими соціальними мережами, чиї платформи використовувалися російською «фабрикою тролів».

Другий звіт було складено фахівцями з Оксфордського університету спільно з компанією Graphika.

Як повідомляв Укрінформ, на думку авторів доповіді, виявлена ​​інформація є прямими доказами втручання РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-