Керівник канадської розвідки: Економічне шпигунство небезпечніше за тероризм

Керівник канадської розвідки: Економічне шпигунство небезпечніше за тероризм

Укрінформ
Іноземне шпигунство становить більшу загрозу для тривалого процвітання Канади, ніж міжнародний тероризм.

Таку думку під час виступу у Торонто висловив директор Канадської служби безпеки й розвідки Девід Вігнолт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зрозуміло, що тероризм майже два десятиліття привертає суттєво частину нашої колективної уваги. Тим не менш, інші загрози національній безпеці, такі як: іноземне втручання, кібернетичні загрози та шпигунство - становлять більший стратегічний виклик, і на них необхідно реагувати”, - сказав Вігнолт.

Він додав, що “дії ворожих держав можуть мати шкідливий ефект на наші демократичні системи й інститути”. “Коротко кажучи: в Канаді чиниться підтримуване іншими державами шпигунство“, - наголосив директор канадської розвідки.

Читайте також: Шпигунський скандал: суд Австрії залишив за гратами російського полковника

За його словами, “ворожі іноземні розвідувальні служби й особи, які отримують мовчазну чи явну підтримку інших держав, збирають в Канаді політичну, економічну, комерційну та військову інформацію за допомогою таємних засобів”.

“Зокрема, наша Служба помітила тренд із вчинення підтримуваного державами шпигунства у галузях, критично важливих для побудови й підтримання у Канаді процвітання й заснованої на знаннях економіки. Йдеться про такі сфери, як: штучний інтелект квантові технології, 5G, біофармацевтика й чисті технології. Іншими словами, основи майбутнього економічного зростання Канади”, - підсумував Вігнолт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-