На боротьбу зі зміною клімату у світі щороку витрачатимуть понад $100 мільярдів

На боротьбу зі зміною клімату у світі щороку витрачатимуть понад $100 мільярдів

Укрінформ
“Катовіцький пакт” – кінцеву декларацію 24-ї Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP 24) прийнято у суботу ввечері у місті Катовіце на півдні Польщі.

Документ є так званою дорожньою картою виконання Паризької кліматичної угоди 2015 року, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У документі підписанти погодилися з останнім рапортом міждержавної групи із зміни клімату щодо недостатніх дій на планеті з протидії глобальному потеплінню.

У ньому підкреслюється, що потрібно не допустити зростання глобальної середньої температури на планеті більше ніж на 1,5°C щодо показників до початку промислової революції, коли людство почало спалювати величезну кількість викопного палива, що призвело до зміни клімату.

У документі наголошується на негайній потребі дій з обмеження наслідків глобального потепління, підкреслюється необхідність посилення роботи в цьому напрямку після 2020 року і мобілізації з цієї метою щороку понад 100 млрд доларів.

Певні застереження до кінцевого документу мали Бразилія, Індія та Туреччина. Однак вдалося переконати делегації цих країн не блокувати підписання кінцевої декларації.

Читайте також: Майже 200 країн узгодили правила кліматичної угоди

Як інформувалося, під час обговорень та зустрічей на COP24 у польському Катовіце, які тривали до 15 грудня, делегати з майже 200 країн мали напрацювати так звану Книгу правил з імплементації Паризької кліматичної угоди.

Головна мета Паризької кліматичної угоди — кожна країна зобов'язалася робити внески для досягнення цілей, так звані національно визначені внески. Що п'ять років держави мають звітувати про зроблені внески у Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату і ставити нові цілі. Перший звіт країни мають надати у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-