Штати підтримали рішення ЄС щодо притягнення Росії до відповідальності

Штати підтримали рішення ЄС щодо притягнення Росії до відповідальності

Укрінформ
Офіційний Вашингтон виступив із заявою на підтримку кроків Європейського Союзу, спрямованих на притягнення до відповідальності Кремля через агресію Росії проти України в Азовському морі та Керченській протоці.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій у суботу заступником речника Держдепартаменту США Робертом Палладіно, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають останні кроки Євросоюзу та держав-членів ЄС щодо притягнення до відповідальності Росії за її агресію проти України", - наголошується в заяві.

Читайте також: У парламенті Канади закликають допомагати Україні у відбитті гібридних атак

Крім того, США висловили позитивну оцінку одностайному рішенню Європейської Ради щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

"Ми підтримуємо позицію ЄС, що атака Росії 25 листопада на українські судна в Чорному морі є порушенням міжнародного права та вітаємо зусилля Євросоюзу щодо надання підтримки регіонам України, які зазнали негативного впливу від російської агресії в Азовському морі", - наголошується в документі.

Крім того, в Вашингтоні нагадали про спроби Росії підірвати енергетичну безпеку ЄС.

"Резолюція Європейського парламенту від 12 грудня підтверджує важливість ролі України в європейській енергетичній мережі та засуджує будівництво підтримуваного Кремлем газопроводу "Північний потік - 2" в якості політичного проекту. Ми закликаємо Німеччину звернути увагу на стурбованість багатьох сусідніх країн, чиїй безпеці буде нанесена шкода цим трубопроводом", - підкреслюється в поширеній заяві.

Читайте також: США й Канада висловили єдину позицію на підтримку України

У Держдепартаменті США також наголосили, що продовжать притягувати до відповідальності Росію за її дії.

"Ми будемо надалі працювати з європейськими партнерами та союзниками, щоб виступити єдиним фронтом проти агресії Кремля", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-