У Сербії заявили, що можуть ввести війська у Косово

У Сербії заявили, що можуть ввести війська у Косово

Укрінформ
Цієї п’ятниці в Сербії підняли питання про можливість введення армії до Косова внаслідок створення Приштиною власної армії.

Про це повідомляє Associated Press.

"Нікола Селакович, радник сербського президента Александра Вучича, заявив у п’ятницю, що Сербії, у зв’язку зі створенням Приштиною власної армії, слід послати війська до Косова або ж оголосити його окупованою територією", - йдеться в повідомленні.

Селакович мав на увазі саме північну частину Косова, заселену сербами, які, на думку офіційного Белграда, опиняються в загрозі через останні кроки Приштини – введення 100-відсоткових мит на сербські товари та створення своєї косовської армії.

Читайте також: НАТО не сподобалося рішення Косова створити власну армію

Також очільник сербського Міністерства закордонних справ Івіца Дачич заявив про необхідність негайного скликання Ради Безпеки ООН через ситуацію в Косово.

Цієї п’ятниці парламент Косова ухвалив рішення про розширення Сил безпеки Косова до 4 тисяч осіб та перетворення їх на Армію Косова. Даний крок був розкритикований НАТО, керівництво якого назвало його невчасним.

Як відомо, Косово проголосило в односторонньому порядку незалежність від Сербії в 2008 році й наразі є частково визнаною державою та не є членом ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-