Путін зрадів скасуванню зустрічі із Трампом під час G20 — Гербст

Путін зрадів скасуванню зустрічі із Трампом під час G20 — Гербст

Укрінформ
Рішення Дональда Трампа скасувати зустріч із Володимиром Путіним на полях саміту G20 не мало належного впливу на президента РФ.

Таку думку в коментарі CBC News висловив колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Путін буде в захваті, якщо скасування зустрічі з Трампом буде найрішучішою відповіддю США (на провокацію в Керченській протоці - ред.). Що означає скасування зустрічі? Нічого", - сказав Гербст.

На його переконання, вплинути на керівництво РФ може лише жорстка міжнародна реакція, зокрема посилення санкцій. “Вплив матимуть санкції, накладені на великі російські банки. Або якщо ми надішлемо протичовнові ракети чи швидкі судна до України. Такі речі працюють. Вони демонструють, що ми дійсно не раді і протистоятимемо російській агресії”, - наголосив екс-посол.

Читайте також: Аслунд розповів, які санкції будуть "болючими" для Росії

Гербст нагадав, що за два місяці до інциденту у Керченській протоці українські бойові судна без проблем зайшли до Азовського моря. "Особа, яку треба запитувати, чому це питання загострилося саме зараз, це Путін", - підсумував колишній дипломат.

Як повідомлялося, 25 листопада російські військові в результаті збройної агресії біля Керченської протоки захопили 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-