Сенат США назвав відповідальних за вбивство Хашоггі

Сенат США назвав відповідальних за вбивство Хашоггі

Укрінформ
Сенат США затвердив резолюцію, яка покладає відповідальність за вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, який останнім часом проживав у США, на наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана.

Голосування в верхній палаті американського Конгресу відбулося в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Резолюція, ініційована главою Комітету в зовнішніх справах республіканцем Бобом Коркером, була представлена в Сенаті в четвер зранку й була прийнята шляхом поіменного голосування вже в другій половині дня. Тепер цей документ розглядатиметься в Палаті представників.

Читайте також: Саудівська Аравія відмовилася видавати підозрюваних у вбивстві Хашоггі

"Дякую Сенату за те, що говорив сьогодні єдиним голосом і прийняв переважною більшістю спільну резолюцію, розроблену мною, щоб притягнути наслідного принца Мохаммеда бін Салмана до відповідальності за вбивство Джамаля Хашоггі", - наголосив з цього приводу на власній твітер-сторінці Боб Коркер.

Читайте також: Трамп підтримав саудівського принца попри вбивство Хашоггі

Нагадаємо: попри оцінки, озвучені ЦРУ, президент США Дональд Трамп заступився за саудівського принца у справі вбивства Хашоггі. Він підтримав заперечення в причетності з боку принца, а також зауважив, що не хоче псувати відносини з Саудівською Аравією, яка є партнером США в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-