Діалог США-Росія: почали про антитерор, закінчили Україною

Діалог США-Росія: почали про антитерор, закінчили Україною

Укрінформ
США і Росія провели чергову зустріч на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств на тему антитерористичних зусиль, під час якої американська сторона не оминула можливості порушити й українське питання, прямо вказавши на агресію Кремля.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому за результатами переговорів у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Заступник держсекретаря Джон Салліван сьогодні взяв участь у діалозі США-Росія щодо боротьби з тероризмом у Відні, Австрія", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: США переходять у наступ в боротьбі з російською пропагандою – Держдеп

Російську сторону представляв заступник глави МЗС Олег Сиромолотов.

"Попри наші триваючі занепокоєння щодо дестабілізуючих дій Росії, Сполучені Штати намагаються сприяти обміну будь-якою інформацією, яка може захистити США, їхній народ та інтереси від терористичних нападів", - пояснили в Держдепі.

Читайте також: Росія утримує 145 в'язнів, засуджених за релігійні переконання – Держдеп США

Крім того, сторони обговорили інші проблеми, в тому числі щодо іноземних терористів-бойовиків, обмеження пересування терористів, а також захисту великих міжнародних спортивних заходів.

"Заступник держсекретаря Салліван висловився й щодо спроб Росії підірвати демократичні інститути, а також триваючої агресії (РФ – ред.) в Україні", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Тимчук: Розпалюванням протестів у Франції керував новий глава ГРУ Росії

Нагадаємо: офіційний Вашингтон категорично засудив останню агресію Росії в Чорному та Азовському морях та вимагає, щоб Москва повернула українських моряків і кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-