Китай арештував другого канадця — організатора зустрічі з Кім Чен Ином

Китай арештував другого канадця — організатора зустрічі з Кім Чен Ином

Укрінформ
Влада Китаю підтвердила затримання другого громадянина Канади Майкла Спейвора, який допомагав організовувати зустрічі колишнього американського професійного баскетболіста Денніса Родмана з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Про це повідомила South China Morning Post.

"Згідно з повідомленням у четвер офіційного урядового онлайн-порталу провінції Ляонін, Майк Спейвор був затриманий у понеділок в рамках розслідування Управління держбезпеки Ляонін", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Спейвор займався "діяльністю, що ставить під загрозу національну безпеку Китаю".

Чоловік володіє міжнародною неурядовою організацією Paektu Cultural Exchange, яка влаштовує туристичні поїздки в КНДР і проводить у цій країні хокейні матчі. У 2013 році Спейвор познайомився з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і навіть узяв участь у військовому параді країни в лютому цього року, про що написав у Twitter.

Цей чоловік також допомагав організовувати зустрічі колишнього американського професійного баскетболіста Денніса Родмана і північнокорейського лідера в КНДР.

Як повідомлялося раніше, іншого громадянина Канади — колишнього дипломата, а нині співробітника International Crisis Group Майкла Ковріга було затримано в Китайській Народній Республіці.

Уряд Китаю заявив, що повідомив посольству Канади в КНР про обидва випадки затримання канадців і те, що законні права Ковріга та Спейвора були захищені.

Читайте також: У Китаї затримали колишнього канадського дипломата – Reuters

Поки невідомо, чи має це прямий стосунок до затримання канадською владою на початку цього місяця фінансового директора китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-