До бази даних ЄС внесуть інформацію про іноземних злочинців

До бази даних ЄС внесуть інформацію про іноземних злочинців

Укрінформ
Європейський парламент та Європейська рада досягли політичної згоди навколо пропозиції Єврокомісії щодо створення централізованої бази даних щодо кримінальних злочинів, скоєних людьми, які не є громадянами країн ЄС або особами без громадянства.

Оновлена база кримінальних даних буде включена в уже створену Європейську інформаційну систему кримінального обліку (ECRIS), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Злочинці не визнають кордонів, тож наші правоохоронні органи повинні отримати можливість працювати по усій Європі та ефективно виявляти і затримувати таких злочинців. Нова система обміну кримінальними даними зробить такий обмін інформацією більш швидким та включить до бази даних інформацію про осіб з третіх країн. Це відкриє доступ до додаткових інструментів для поліції та судової влади, допоможе зробити Європу більш безпечним місцем», - зауважила з цього приводу єврокомісар з питань юстиції Вера Юрова.

Читайте також: Троє українців організували банду, що обкрадала сейфи банків по всьому світу

Єврокомісія представила цю пропозицію як складову Європейського порядку денного з питань безпеки для посилення боротьби проти тероризму та транскордонної злочинності. Оновлена база даних буде включати у себе записи щодо притягнення конкретних осіб до відповідальності, а також їх біометричні дані (відбитки пальців).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-