Єврокомісія розпочала антимонопольне розслідування щодо Vodafone

Єврокомісія розпочала антимонопольне розслідування щодо Vodafone

Укрінформ
Єврокомісія оголосила у середу, 12 грудня, про початок поглибленого розслідування у справі про придбання компанією Vodafone активів телекомунікаційної компанії Liberty Global's у Німеччині, Угорщині, Румунії та Чеській Республіці. 

Повідомлення про це міститься на сайті Європейської Комісії.

"Європейська комісія занепокоєна тим, що таке поглинання може знизити конкуренцію у Німеччині та у Чеській Республіці. Зокрема, у Чехії провайдери телекомунікаційних послуг можуть виявитися відрізаними від вторинного ринку мобільних послуг, інтернет-послуг та телевізійних послуг. У Німеччині така трансакція може виключити конкуренцію з новими компаніями, скоротити кількість гравців на ринку та знизити мотиви Vodafone до конкуренції з операторами, які залишаються на ринку країни", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, занепокоєння Єврокомісії викликано можливим негативним впливом цієї закупівлі на вмотивованість компаній до розвитку мереж наступного покоління та на інвестиції у цю галузь. Такий розвиток потенційно може призвести до зниження якості телекомунікаційних послуг та монопольного збільшення їх вартості.

Читайте також: АМКУ відкрив справу проти трьох найбільших операторів мобільного зв'язку

Компетентні структури Німеччини у сфері конкуренції формально звернулися до Єврокомісії з вимогою розглянути справу. За регуляторними правилами ЄС у сфері закупівель, Єврокомісія має розглянути справу та винести рішення щодо цієї трансакції протягом 90 днів, до 2 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-