ЄС виділить країнам Африки €4 мільярди на подолання проблем міграції

ЄС виділить країнам Африки €4 мільярди на подолання проблем міграції

Укрінформ
Жодна окрема країна і навіть таке об’єднання, як Європейський Союз, не можуть самотужки розв'язувати проблеми міграції, тому ЄС заснував трастовий фонд на 4 млрд євро для підтримки країн Африки.

Про це у місті Марракеш (Марокко) заявив єврокомісар Дімітріс Аврамопулус під час виступу на міжурядовій конференції з Глобального порядку для безпечної та впорядкованої міграції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодна країна, і навіть такий регіон, як Європа, не можуть вирішити самотужки виклики, що пов’язані з міграцією. Глобальний порядок з міграції дозволяє створити мережу співпраці для спільного впорядкування міграції з повною повагою до суверенітету кожної країни. ... Існує чіткий зв'язок між міграцією та порядком денним з глобального розвитку до 2030 року. Мобілізований нами (ЄС) трастовий фонд для Африки у 4 мільярди євро є вдалим зразком такого зв’язку", - зазначив Єврокомісар.

Він окреслив головні напрямки політики ЄС у сфері регулювання міграції, серед яких захист прав людини та найбільш незахищених груп, зокрема, дітей, а також розв'язання проблем, які призводять до неконтрольованої міграції.

За словами Єврокомісара, Євросоюз послідовно працює над тим, щоб зруйнувати злочинні схеми контрабанди людьми і краще захистити кордони. Нарешті, ключовими для ЄС є зусилля із підвищення ефективності правових інструментів реадмісії та реінтеграції, а також створення умов для легальних шляхів міграції.

Читайте також: ООН затвердила Глобальний пакт про міграцію

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на саміті в Марракеші делегати 164 країн затвердили Глобальний пакт ООН про міграцію, спрямований на забезпечення безпечного, упорядкованого і гуманного пересування людей по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-