У

У "панамському архіві" знайшли більш як 4000 компаній росіян

Укрінформ
Начальник управління Росфінмоніторинг з протидії відмиванню доходів Віталій Андрєєв заявив, що відомство виявило у "панамському архіві" 4197 офшорних компаній, підконтрольних росіянам.

Про це повідомляє РБК.

"Росфінмоніторинг при перевірці "панамського досьє" виявив 4197 офшорних компаній, підконтрольних росіянам", - сказав Андрєєв.

Ці компанії здійснили фінансові операції на загальну суму понад 5 млрд руб. ($75,4 млн). Багато з них пов'язані з "губернаторським, депутатським і міністерським корпусом". Росфінмоніторинг передав відомості про "сумнівні фінансові операції" до правоохоронних органів.

Найбільше офшорних компаній росіян зареєстровано на Британських Віргінських островах (більш як 50%). Серед інших популярних країн — Панама і Багами.

Росфінмоніторинг також заявив, що виявив у "панамському архіві" дані про 3066 компаній, які контролюються громадянами США, а також 470 компаній, зареєстрованих на громадян України.

Читайте також: Панамагейт: Швейцарія покарала "дочку" російського Газпромбанку

Автори розслідування про "панамський архів" раніше знайшли 100 компаній, якими володіли 12 високопоставлених росіян, у тому числі прес-секретар президента Дмитро Пєсков, віце-мер Москви Максим Ліксутов, колишній міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв і секретар генради "Единой России" Андрій Турчак. Також у розслідуванні згадувався віолончеліст Сергій Ролдугін, близький друг президента РФ Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-