ООН затвердила Глобальний пакт про міграцію

ООН затвердила Глобальний пакт про міграцію

Укрінформ
На саміті в Марракеші делегати 164 країн затвердили Глобальний пакт ООН про міграцію, спрямований на забезпечення безпечного, упорядкованого і гуманного пересування людей по всьому світу.

Про це повідомляє АР.

«Високопоставлені урядові делегати, в тому числі канцлер Німеччини Ангела Меркель, підтримали Глобальний договір про міграцію ООН і затвердили його шляхом загальної згоди 164 країн», - йдеться в повідомленні.

Прихильники пакту стверджують, що міграція може допомогти національній економіці багатьох країн, омолодивши робочу силу в розвинених країнах зі старіючою нацією і надаючи необхідне джерело грошових коштів біднішим країнам за допомогою грошових переказів.

Читайте також: Генсек РЄ підтримав глобальний міграційний пакт ООН

Противники пакту, в свою чергу, попереджають, що приплив мігрантів може кинути виклик національному суверенітету приймаючих країн.

Як відомо, Глобальний договір ООН про безпечну, упорядковану і регулярну міграцію не є обов'язковим до виконання. Документ стосується таких питань, як захист мігруючих людей, інтеграція їх у нові країни та повернення їх у рідні країни.

Уряд США заявив про незгоду з пактом наприкінці минулого року, і відтоді Австралія, Австрія, Чехія, Домініканська Республіка, Угорщина, Латвія, Польща і Словаччина також відмовилися підписувати угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-