Екс-главі Nissan пред'явили обвинувачення у приховуванні доходів

Екс-главі Nissan пред'явили обвинувачення у приховуванні доходів

Укрінформ
Екс-главі Nissan Motor Co. Карлосу Гону, його помічнику Грегу Келлі та самій компанії-автовиробнику було пред'явлено обвинувачення в приховуванні приблизно 44,5 млн доларів доходів Гона за період з 2010 по 2015 роки.

Про це повідомляє Kyodo News

«Колишньому главі Nissan Motor Co. Карлосу Гону, його близькому помічнику Грегу Келлі та японському виробнику автомобілів в понеділок було пред'явлено обвинувачення в приховуванні приблизно 5 млрд єн (44,5 млн дол. США) доходів Гона у фінансовій звітності компанії за п'ять років до березня 2015 року», - йдеться в повідомленні.

У понеділок японська служба контролю за цінними паперами подала кримінальну скаргу на Гона, Келлі та Nissan у зв'язку з приховуванням 5 мільярдів ієн в період з 2010 по 2015 рік. А в зв'язку з тим, що прокурори також підозрюють Гона в приховуванні ще 4 млрд за період з 2015 по 2018 рік, загальна сума позову в підсумку може становити 9 мільярдів єн (80 мільйонів доларів).

Гон і Келлі не визнають себе винними. Вони стверджують, що сума післяпенсійних виплат Гону не підлягала обов'язковому декларуванню, тому що не була офіційно зафіксована.

Читайте також: Фіндиректор Huawei заявила про свою невинуватість

19 листопада глава Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності в його бухгалтерії. 22 листопада члени ради директорів автовиробника прийняли рішення про звільнення Гона, а також відсторонення від посади директора-представника Грега Келлі, якого також було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-