Глава австрійського нафтогазового концерну отримав орден від Путіна

Глава австрійського нафтогазового концерну отримав орден від Путіна

Укрінформ
Посол РФ в Австрії Дмитро Любинський вручив у неділю Орден дружби голові правління австрійського нафтогазового концерну OMV Райнеру Зеле.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Орден дружби був вручений Райнеру Зеле згідно з указом президента Росії Володимира Путіна "Про нагородження державними нагородами Російської Федерації іноземних громадян". У ньому йдеться, що голова правління австрійського нафтогазового концерну OMV, громадянин ФРН Зеле удостоєний цієї нагороди за заслуги в зміцненні дружби і співпраці між народами", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЄС має припинити політику умиротворення Росії - глава дому Габсбургів

Компанія OMV є одним з найбільших партнерів російського газового монополіста "Газпром" на нафтогазовому ринку Європи, освоює і бере участь у розробці родовищ вуглеводнів у Росії. Також австрійський концерн бере участь у реалізації проекту "Північний потік - 2", інвестувавши в проект близько 500 млн євро.

У червні 2018 року Росія і Австрія відзначили 50-річний ювілей укладання першого довгострокового контракту на закупівлю і поставку природного газу з СРСР на Західну Європу. Компанія OMV стала першою європейською компанією, яка уклала газову угоду з радянським об'єднанням "Союзнефтеэкспорт" в період холодної війни в 1968 році. Газ тоді став надходити із Західного Сибіру в газорозподільний пункт в Баумгартені, який в даний час є найбільшим газовим центром Австрії та служить воротами для російського газу в Західну Європу.

Читайте також: Росія скоротила транзит газу через Україну

Початковий обсяг річних поставок (142 млн куб. м) за 50 років збільшився більш ніж в 64 рази. Всього в Австрію з 1968 року було поставлено понад 218 млрд куб. м газу.

У жовтні 2018 року "Газпром" і OMV підписали меморандум про стратегічну співпрацю. Документ передбачає створення спільного координаційного комітету по взаємодії у сфері природного газу, включаючи геологорозвідку, видобуток і транспортування, а також у сфері науково-технічного співробітництва та підготовки кадрів.

У червні 2018 року було підписано угоду про продовження діючого контракту між ТОВ "Газпром експорт" і OMV Gas Marketing & Trading GmbH на поставку російського природного газу в Австрію до 2040 року. Раніше контракт діяв до 2028 року.

У 2017 році "Газпром" встановив історичний рекорд за обсягом експорту в Австрію - 9,1 млрд куб. м газу, що на 50,3% (3 млрд куб. м) перевищує показник 2016 року (6,1 млрд куб. м) і на 33,7% (2,3 млрд куб. м) - обсяг поставок у 2005 році, коли був досягнутий попередній рекорд (6,8 млрд куб. м).

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-