В Ірані затримали дослідницю австралійського університету

В Ірані затримали дослідницю австралійського університету

Укрінформ
В Ірані затримали співробітницю Університету Мельбурна, Австралія, за нібито спробу проникнути в іранські установи.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцеві медіа.

"Мейманат Хоссейні-Чавоші, громадянка Ірану і Австралії, працює в Мельбурнській школі населення і глобальної охорони здоров’я при Університеті Мельбурна. Її затримали днями, коли вона вже збиралася їхати з Ірану", - йдеться в поавідомленні.

Як зазначається, минулого тижня іранська газета Kayhan, яка займає жорстку провладну позицію, написала про арешт кількох людей, які працюють в галузі чисельності населення і нібито причетні до передачі «ворогам Ірану» важливої інформації в ході спроби «культурного і соціального вторгнення».

За словами речника судової системи Голамхосейна Мохсені Еджеї, у цій справі заарештували одну людину, ще трьох чи чотирьох розшукують.

Читайте також: Іран значно розширив програму ракетних випробувань - ЗМІ

Речник Униіверситету Мельбурна назвав новину про затримання Хоссейні-Чавоші «вельми тривожною».

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року духовний лідер Ірану Аятолла Али Хаменеї закликав докладати більших зусиль, щоб протидіяти «проникненню» ворожих іноземців.

Іран не визнає подвійного громадянства. За даними інформаційної агенції Reuters, у 2017-му році в Ірані заарештували принаймні 30 осіб із подвійним громадянством. Звинувачення здебільшого стосуються ймовірного шпигунства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-