У Бельгії ультраправі вийшли з урядової коаліції через міграційний пакт ООН

У Бельгії ультраправі вийшли з урядової коаліції через міграційний пакт ООН

Укрінформ
У Бельгії найбільша партія коаліції, фламандська націоналістична партія N-VA, оголосила про вихід з уряду через підписання міграційного пакту ООН.

Про це повідомляє Reuters.

«Права партія N-VA заявила, що виводить своїх міністрів з коаліції після того, як (прем'єр-міністр - ред.) Чарльз Мішель відмовився виконувати їхню вимогу не підписувати міграційний пакт ООН у Марракеші в понеділок», - йдеться у повідомленні.

Сам Мішель заявив, що його кабінет продовжить працювати як уряд меншості.

З огляду на федеральні вибори, які відбудуться у травні, багато спостерігачів не очікують негайних змін складу цього уряду до виборів.

Читайте також: У Брюсселі поліція затримала 300 "жовтих жилетів"

Минулого тижня Мішель зібрав велику парламентську більшість на підтримку підписання Бельгією міграційного пакту ООН, який зазнав критики з боку деяких європейських політиків через побоювання, що це може збільшити імміграцію до країн Європи.

Раніше підписувати міграційну угоду відмовилися Австралія, Австрія, Болгарія, Угорщина, Ізраїль, Латвія, Польща, Чехія, Швейцарія та США.

Пакт передбачається формально схвалити на саміті, який відбудеться 10-11 грудня в марокканському місті Марракеш. Необов'язковий міграційний пакт ООН стосується таких питань, як захист мігрантів, інтеграція їх у нові країни і повернення їх до рідних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-