Європейські соціал-демократи визначилися з кандидатом у президенти Єврокомісії

Європейські соціал-демократи визначилися з кандидатом у президенти Єврокомісії

Укрінформ
Європейські соціал-демократи у суботу обрали своїм головним кандидатом на виборах до Європарламенту, що відбудуться 2019 року, голландця Франса Тіммерманса.

Про це повідомляє DW.

"Під час з'їзду Партії європейських соціалістів у Лісабоні близько тисячі делегатів підтримали його кандидатуру як лідера на виборчих перегонах, котрий претендуватиме на посаду президента Єврокомісії. Зараз він обіймає посаду віце-президента Європейської комісії", - йдеться у повідомленні.

Колишній міністр закордонних справ Нідерландів 57-річний Тіммерманс не мав конкурентів серед європейських соціал-демократів після того, як віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу словак Марош Шефчович вирішив не висувати свою кандидатуру. 

Читайте також: Тіммерманс балотуватиметься у президенти Єврокомісії

Головним суперником Тіммерманса у боротьбі за посаду голови Єврокомісії стане німець Манфред Вебер  з Європейської народної партії (ЄНП), яка об'єднує в Європарламенті консервативні політичні сили країн ЄС. Окрім того, своїх кандидатів висувають і менші партії, такі як Зелені чи ліберали. Чинний голова ЄК Жан-Клод Юнкер більше не хоче претендувати на цю посаду.

Фото: www.themalaysianinsider.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-