У Євросоюзі вирішили підвищити ефективність вакцинації

У Євросоюзі вирішили підвищити ефективність вакцинації

Укрінформ
Рада міністрів ЄС з питань охорони здоров’я ухвалила рекомендації щодо підвищення ефективності вакцинації населення європейських країн.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Єврокомісії.

«Рекомендації грунтуються на трьох головних напрямках: подолання вагань населення щодо вакцинації та збільшення охоплення нею людей, проведення скоординованої політики ЄС у сфері вакцинації та збільшення внеску Євросоюзу у світову охорону здоров’я», - йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Читайте також: Супрун заявляє, що Україна на 100 % забезпечена вакцинами для дітей

З цього приводу Єврокомісар з питань здоров'я та харчової безпеки Витяніс Андрюкайтіс зауважив, що залишатиметься "невтомним адвокатом для вакцинації, яка рятує життя".

"Наступного року ми започаткуємо Коаліцію вакцинації, а Єврокомісія прийматиме у себе Глобальну зустріч з вакцинації на вищому рівні для досягнення помітних та стратегічних цілей у галузі запобігання хворобам як у ЄЧ, так і в усьому світі", - сказав він.

Читайте також: Супрун закликала не ігнорувати щеплення від смертельно небезпечної хвороби

За даними статистики, вакцинація залишається головним та найменш витратним засобом для уникнення хвороби. Імунізація шляхом вакцинації дозволила перемогти серйозні та подекуди смертельні хвороби, зокрема, віспу, Європа повністю позбавилася від поліомієліту. Щороку більше 100 мільйонів дітей проходять щеплення від таких захворювань, як дифтерія, правець, кашлюк, туберкульоз, поліомієліт, кір і гепатит В.

Такі дії, за попередніми оцінками, щороку дають змогу уникати близько 2,5 млн смертей по всьому світу і значно скорочують обсяг коштів, які витрачаються на лікування людей, які вже захворіли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-