Мюллер розповів, як Манафорт збрехав слідству

Мюллер розповів, як Манафорт збрехав слідству

Укрінформ
Колишній керівник президентської кампанії Дональда Тармпа Пол Манафорт збрехав слідству принаймні по п'яти суттєвих епізодах після того, як почав співпрацювати з "російським" розслідуванням Роберта Мюллера.

Це стало відомо з оприлюдненого в п'ятницю документа офісом спецпрокурора, повідомив центральний американський телеканал CNN.

"Команда спеціального прокурора Роберта Мюллера заявила в п'ятницю, що екс-керівник кампанії Трампа Пол Манафорт збрехав по п'яти основних пунктах після того, як погодився на співпрацю з прокурорами, у тому числі щодо його "контактів з посадовими особами адміністрації", - зазнає телеканал.

Читайте також: Екс-адвокат Трампа може сісти до в'язниці попри співпрацю зі слідством

У п'ятницю команда Мюллера оприлюднила "суттєво відредагований" документ (де затушовані відомості, що можуть становити таємницю – ред.), у якому також сказано про те, що Манафорт брехав про свою взаємодію з Костянтином Килимником. Ця персона пов'язується з російською розвідкою, яка була звинувачена в причетності до хакерського зламу серверів демократів та оприлюднення чутливої інформації в період виборчої кампанії в США. Слідчі стверджують, що вони мають докази електронних комунікацій Манафорта з Килимником, а також інші підтвердження контактів.

Спеціальний прокурор також вважає, що Манафорт збрехав про переказ коштів, здійснений на фірму, яку він найняв.

Читайте також: Трамп скаржиться, що “російське” розслідування псує його рейтинги

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня спецпрокурор Роберт Мюллер звинуватив Манафорта в порушенні умов співпраці зі слідством.

"Пол Манафорт порушив свою досудову домовленість з Міністерством юстиції, збрехавши ФБР та офісу спеціального прокурора Роберта Мюллера через два місяці після того, як він почав співпрацювати в російському розслідуванні", - заявили прокурори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-