Екс-адвокат Трампа може сісти до в'язниці попри співпрацю зі слідством

Екс-адвокат Трампа може сісти до в'язниці попри співпрацю зі слідством

Укрінформ
Сторона обвинувачення по справі Майкла Коена попросила суд ув'язнити обвинувачуваного колишнього особистого адвоката Дональда Трампа, який погодився співпрацювати зі слідством спецпрокурора Мюллера.

Про це повідомило в п'ятницю американське інформаційне агентство Reuters.

"Федеральні прокурори в Мангеттені в п'ятницю попросили суддю винести вирок Майклу Коену, колишньому особистому адвокату президента США Дональда Трампа, щодо ув'язнення на "значний термін" за виплату кінозірці порнофільмів грошей від імені Трампа, а також ухилення від сплати податків", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Трамп звинуватив спецпрокурора Мюллера у зборі "брехливих" фактів

Сторона обвинувачення запросила такий вирок попри те, що Коен у серпні цього року погодився працювати зі спецпрокурором США Робертом Мюллером у розслідуванні спроб Росії втрутитися у виборчу кампанію в Сполучених Штатах.

Крім того, минулого тижня Коен визнав себе винним у повідомленні неправдивої інформації на слуханнях в Конгресі щодо бізнес-зв'язків Дональда Трампа з росіянами, зокрема, проекту побудови Trump Tower у Москві.

Читайте також: Екс-адвокат Трампа зізнався, що збрехав Конгресу США

Судове засідання, на якому буде винесено вирок Майклу Коену, заплановане на середу в Нью-Йорку. Адвокати просять уникнути ув'язнення підзахисного, наголошуючи, що він багато співпрацював з розслідуванням Мюллера та взяв на себе відповідальність за свої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-