Парубій анонсував черговий безвіз

Парубій анонсував черговий безвіз

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій 10-14 грудня перебуватиме з робочим візитом у Південній Кореї, де обговорюватиме питання безвізового режиму, безпеки, а також підпише міжпарламентську угоду про співпрацю.

Про це спікер розповів у інтерв'ю телеканалу «Рада» у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це запрошення я вже відкладав кілька разів, але цього разу пообіцяв здійснити цей візит, адже ми - на порозі важливих рішень. Зокрема, я планую вже прийти до фінішного етапу обговорення рішення про безвіз між Україною і Південною Кореєю. Південна Корея - це сьогодні одна з найбільш динамічних економік у світі і входить у двадцятку найбільш ефективних світових економік. І важливо, щоб Україна могла мати безвізовий режим із Південною Кореєю», - зауважив Парубій.

Читайте також: У Канаді висловили підтримку безвізу з Україною

Він поінформував, що під час візиту планується підписати Угоду між Верховною Радою України та парламентом Південної Кореї.

«Це дуже налагодить співпрацю між нашими парламентами і зробить її більш тісною. Сподіваємось, на підтримку й допомогу в переоснащенні, в реформі електронної системи «Рада», яку готує сьогодні апарат Верховної Ради України», - уточнив спікер.

Читайте також: Близько 70 тисяч українців навчається за кордоном — Порошенко

Крім того, за словами Голови ВР, під час візиту передбачається обговорення безпекових питань: «Звичайно, буде важливо розповісти про безпековий аспект і заручитися підтримкою Південної Кореї».

Спікер також висловив переконання, що цей візит матиме важливе значення для міжпарламентської дипломатії стосовно налагодження співпраці з цілим регіоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-