Держдеп викрив брехню Росії та Асада щодо інсценування хіматаки в Сирії

Держдеп викрив брехню Росії та Асада щодо інсценування хіматаки в Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон офіційно спростував чергову брехню Росії та режиму Асада, які звинувачували сирійську опозицію в застосуванні газу в Алеппо наприкінці минулого місяця.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній Держдепартаментом США в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Режим Асада й Росія хибно звинуватили 24 листопада опозицію та екстремістські угруповання в застосуванні хлору для атаки на північному заході Алеппо. Сполучені Штати рішуче спростовують ці заяви та мають достовірну інформацію про те, що, очевидно, сльозогінний газ проти цивільних в Алеппо 24 листопада застосовували сили, які підтримують режим", - наголошується в документі.

Читайте також: Канада вимагає притягти Сирію до відповідальності за хіматаки

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати володіють інформацією про те, що до інциденту із застосуванням сльозогінного газу "був залучений російський і сирійський персонал та вважають, що обидві країни використали це як можливість підірвати довіру до припинення вогню в Ідлібі".

У Вашингтоні також висловили глибоку стурбованість, що сили режиму не допускали до місця інциденту експертів Організації заборони хімічної зброї для проведення розслідування газової атаки. США застерегли Росію та режим Асада від фабрикації фактів на місцях, що може викривити справжню картину, а також закликали гарантувати безпеку для міжнародних інспекторів, які мають встановити всіх причетних до атаки в Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-