ЄС готує нові правила для боротьби з тероризмом в Інтернеті

ЄС готує нові правила для боротьби з тероризмом в Інтернеті

Укрінформ
Рада міністрів ЄС у четвер, 6 грудня, ухвалила позицію для переговорів між країнами-членами для розробки спільного законодавства у сфері запобігання поширенню тероризму он-лайн.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті Ради ЄС.

«Євросоюз докладає зусиль, щоб припинити використання терористами інтернету з метою радикалізації, вербування та підбурення до насильства. Рада ЄС сьогодні ухвалила переговорну позицію до розробки спільного законодавства з запобігання розповсюдженню інформації терористичної спрямованості он-лайн», - йдеться у документі.

Таке рішення було викликано тим, що практично всі терористичні атаки, які відбулися у Європі, були організовані за допомогою он-лайн контенту терористичної тематики. Саме тому ключова роль у боротьбі з цим явищем буде надана компаніям, які спеціалізуються на наданні он-лайн послуг.

Зокрема, такі компанії будуть зобов’язані видаляти терористичний контент або зупиняти доступ до нього протягом не більш однієї години з моменту отримання відповідного наказу від правоохоронних органів. Якщо інтернет-провайдери не зможуть зробити цього вчасно, вони можуть бути покарані штрафом у розмірі до 4 відсотків від усього обороту коштів протягом попереднього року.

Читайте також: ОБСЄ передала ЦВК обладнання для захисту від кібератак

Єврокомісія, за дорученням Ради ЄС, представила відповідні регуляторні пропозиції у вересні 2018 року. Головування Ради ЄС розпочне переговори з Європарламентом відразу після отримання формального рішення Ради міністрів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-